Intelligens, konnektált eszközök, IoT & IIOT  eszközök vizsgálata és kiértékelése

Intelligens eszközök, hálózatok és információis rendszerek biztosítása a digitalizációs értéklánc gyorsan növekvő számú résztvevői számára kulcsfontosságú célkitűzéssé vált azon törekvésben, hogy a digitalis és konnektált gazdaságot funkcionálisan és biztonságosan fenntartsuk. Nyilvánvaló, hogy a megfelelő és alapos, független funkcionális és biztonsági elemzés, vizsgálat, megfelelőség-értékelés és tanúsítás elősegítik az üzembe helyezését az úgynevezett okos komponenseket és rendszereket.

Egyértelműen von maga után különböző fajta és szintű kockázatokat, amelyeket kezelni kell.  Professzionális, harmadik feles megközelítésünk, műszaki szakembereink, és szolgáltatásaink lehetővé teszik ezen kockázatok megfelelő, arányos és gazdaságos kezelését!

Az okos komponensek és rendszerek jellemzően kapcsolódnak, egy bizonyos mennyiségű adatot érzékelnek, felhalmoznak, feldolgoznak, és továbbítanak. Az eszközök egy része távolról működtethető funkcióval rendelkezik, továbbá egyre növekvő számú eszköz  tartalmaz beépített mesterséges intelligenciát  (lásd önálló, önszabályozó rendszerek), ami miatt jelentősen komplexebb kockázatértékelést igényelnek.

Minimum követelmény, hogy a gyártónak kell biztosítania az adott okos eszköz biztonságát és hatékonyságát a konkrét használati esetben. Ezen kívül számos szabályozási előírásnak kell megfelelni. Laboratóriumunk a bevizsgálja az adott eszközt az előírt szabványoknak megfelelően. A funkcionális tesztek mellett biztonsági értékeléseket is nyújtunk, szabványok és tanúsítási kerterendszerek alapján. (mint pl. Common criteria)

SZOLGÁLTATÁSAINK

    • Termékvizsgálat  (IoT, EMC, RED, Low Voltage, etc.. szabványoknak és követelményeknek való megfelelés

    • Szabványok által előírt dokumentáció értékelése

    • Részletes vizsgálati jelentés és igény szerint részletes szakértői értékelés az ügyfeleink részére