AZ EN 60601-1 SZABVÁNY KÖVETELMÉNYEI EGY VIZSGÁLÓ LABOR SZEMÉVEL

Az IEC 60601-1 szabvány és a kapcsolódó szabványsorozat egy évtizedek alatt kifejlődött komplex követelményrendszer. A követelmények között való eligazodás még a gyakorlott szakembereket is kihívás elé állítja. Azonban a követelmények ismerete minden orvostechnikai eszköz gyártó elemi érdeke, mivel a helytelen tervezésből adódó idő és költség veszteség rendkívül jelentős lehet.

A képzés célja, hogy a ConformiticsLAB Kft., a CCLAB Kft., a SAASCO és a Nemzeti Népegészségügyi Központ Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Főosztály tapasztalt szakértőinek segítségével segítsük a tervező mérnökök és minőségügyi szakemberek eligazodását. 

Az IEC 60601-1 kockázatközpontú megközelítése miatt fontos tisztázni, hogy mi a kapcsolat az IEC 60601-1 és az ISO 14971 szerinti kockázatirányítási és az IEC 62366 szerinti jó használhatóságra irányuló tervezési tevékenység között. E témához kapcsolódva arra a kérdésre is megadjuk a választ, hogy pontosan melyik kiadású kockázatirányítási vagy használhatósági szabványt kell alkalmazni az IEC 60601-1 érvényes változatával együtt.

Program és meghívó elérhető ITT

JELENTKEZÉSI LAP